Digital clock

Thursday, January 8, 2009

ulu yams...

di tgh2 kesibukan org berbicara tentang kekejaman israel dan pemusnahan besar-besaran umat islam, my clasmates pula sibuk merancang percutian sesame ktrg kt ulu yam. itulah perbezaan ketara antara dunia luar dan dunia dalam. hehe... sbnrnye nk cerita je me n my friendsss (>30 person) pegi main2 kt ulu yam hr tu. mmg best. walaupun agak x sihat time tu, tp berusaha gi gak coz nk kene bwk kereta.
kene kumpul kul 7.30 am, tp bertolak nye kul 9 lbh. 7 buah kenderaan bergerak dr uia ke ulu yam sambil setia di temani hujan rintik2 sepanjang perjalanan. tanpa d plan, ktrg sume berhenti di tgh2 perjalanan menghirup udara segar dan menghayati pemandangan hutan, sambil melihat kereta saiful di kelilingi ramai org. pelik gak. kt jln yg sempit, 7 buah kereta berhenti tepi jln dan budak2 universiti berterabur kt situ. ish2...


da sampai kt air terjun, sume org pegang payung masing2 dan jln turun tangga yg agak curam. melangkah turun dgn kaki yg terketar2 dan mulut x abis2 berdoa,agar slamat sampai bawah tanpa apa2 kecelakaan. itu adalah kebiasaan org yg fobia tinggi. ingat da sampai, tetibe ada plak jambatan tergantung yg perlu dilalui. nampak mcm x tgi, tp mmg menggayatkan. alhamdulillah sampai gak kt tmp yg di tuju, tp dgn kesabaran n kesetian hujan yg turut sama memeriahkan majlis, khemah pn mula dibina oleh org2 yg berani melontar kan payung mengharungi hujan demi keamanan sejagat. tp yg lain.... mst xpenah tgk kan org gi berkelah tepi sungai memegang payung. saya pn 1st time wat cam tu... yg lbh pelik, masuk air pn blh pakai payung. mmg millenium org skrg. bg yg xmandi, makan adalah aktivity utama.

walaupn rancak bermandi manda, cik hujan masih lg berusaha menurunkan sisa2 hujan nye dan tiada tanda untuk berenti. air sungai semakin deras. semua berkeputusan untuk balik dan sambung ke mane2. ika dgn bermurah hati tlh menawarkan umah die. kt umah die sume org siap2 n makan. then bertukar2 hadiah sblm meneruskan perjalanan balik. mmg lama. kuar umah kul 7, blk umah blk kul 5.15. pengalaman yg manis. hope ada lg lps ni, insyaallah...



regards..me n ade

No comments: