Digital clock

Sunday, January 25, 2009

taman layang2

salam...
br lps balik dr 'joging??' kt taman layang2 ni. joging? rasanye lbh separuh drpd tasik tu ktrg jln jer. hehe. br plan g joging ni mlm td. just ajak sape2 yg tgl kt uia. tp xramai. so yg pegi saya, simma, ade n ars-wani. sepanjang jalan tu saya partner dgn simma, ade partner ngan ars-wani. mmg berborak je la. xsempat nk joging sbb bk cerita nk di kongsikan. huhu. balik tu singgah makan dulu. kuar umah kul 7.30. balik kul 11.30. lama n puas. nnt g lg ek

Saturday, January 24, 2009

happy birthday nadia

hari ni 24/1 besday NADIA BINTI ANUAR, besfrend kt sekolah dulu. tp die ada kt indon skrg ni. just mesej2 je dgn die pg td. tu pn lambat sampai. em da lbh sethn xjmpe. nnt nt balik sini kt jumpe ye. rindu sgt kt anti. :(

Sunday, January 18, 2009

Korean Hana Yori Dango


hehe akhirnya cerita yg ditunggu2 sepanjang tahun lalu sudah keluar. huhu. walaupun kuar satu2 episod kat u-tube, tp xsabar nk tgu. huhuhuhuhuhu. nape suke?em entahla. :p

Thursday, January 15, 2009

uia xde air lg

hari ni sy balik umah coz uia xde air. huhu. kalu ni munyak kelapa sawit lak yg tumpah. ni la kelebihan umah dekat. huhu. bg sesape yg da xmandi beberapa hari, kalu nak dtg umah bgtau la ye. hehehehehe

Saturday, January 10, 2009

jom berdemo

td sempat la ikut org ramai berdemo ke kedutaan us. tetibe plak semangat nk turun berdemo. ramai sangat orang. kereta yg lalu kiri kanan pun honk tanda sokongan. kalu nk tgk gambar, bukak la web bwh ni.

http://picasaweb.google.com/khansazul/COMPLETEPalestineDemo#

dalam ramai2 tu dapat la gak jumpe dgn member2 lama, n xdisangka2, bertembung plak dgn my brother walaupun mmg tau die mst turun punye. xsempat nk tegur, lambai dr jauh je. bile tah die balik dr usm tu. mkn sampai2 je dr nibung tebal tu die tros gi demo. lgpn die mane blh lepas bende2 camtu. huhu. ingatkan bawak solah skali, tp xde. then da balik baru tau yaye(adik) pun turun skali. tp xde rezeki nk jumpe. sblm pegi tu da berlakon da nk wat apa kalu jumpe die kat sana. kalu betul la jumpe n wat apa yg dilakonkan, mmg sampai bile2 die xkan mengaku sedara. hahahahaha

balik dr demo tu, ikut kawan balik shah alam. insyaallah esok saya nak turun shah alam. ada rapat umum, utk palestin. blh jumpe solah skali kalu dia ada. yaye pun macam berminat nak pegi. sape2 free jom la join meramaikan lagi perhimpunan ni.

ada sesetengah org ckp demo ni membazir, tp ini adalah usaha yg kite blh buat (selain doa) untuk tunjuk kan pada yahudi laknatullah n sekutunye yg kite xsuke perbuatan mereka. lgpn allah akan tanya apa yang 'TELAH' kite lakukan, bukannye apa hasilnye. seorang pejuang islam dibunuh, ada sepuluh lagi yg akan dtg. mkn kah kite salah seorang antaranye? tiada yg mustahil dengan doa. (ceh...)

semoga usaha yg sedikit ini akan mendapat keredhaan-Nya, insyaallah.

mampus israel!!!!!!

israel mmg kejam. pegi mampus la yahudi jahanam tu. sama je dgn bush keparat tu. hosni mubarak pun sama je bersubahat. org2 mcm ni mmg da xblh di beri muka. xde satu pun perkataan baik yg boleh di gelarkan kepada mereka. sape2 yg rasa ayat tadi tu kasar, memang pun kasar, tp tu la selayak nye untuk manusia binatang tu. banyak gambar, blog, berita yang s pasal penderitaan penduduk palestin. so bace la ye. xpayah la dgr cnn @ berita luar negara. derg tu penipu aka bodoh aka buta aka bongok.

http://www.boston.com/bigpicture/2009/01/scenes_from_the_gaza_strip.html

Thursday, January 8, 2009

ulu yams...

di tgh2 kesibukan org berbicara tentang kekejaman israel dan pemusnahan besar-besaran umat islam, my clasmates pula sibuk merancang percutian sesame ktrg kt ulu yam. itulah perbezaan ketara antara dunia luar dan dunia dalam. hehe... sbnrnye nk cerita je me n my friendsss (>30 person) pegi main2 kt ulu yam hr tu. mmg best. walaupun agak x sihat time tu, tp berusaha gi gak coz nk kene bwk kereta.
kene kumpul kul 7.30 am, tp bertolak nye kul 9 lbh. 7 buah kenderaan bergerak dr uia ke ulu yam sambil setia di temani hujan rintik2 sepanjang perjalanan. tanpa d plan, ktrg sume berhenti di tgh2 perjalanan menghirup udara segar dan menghayati pemandangan hutan, sambil melihat kereta saiful di kelilingi ramai org. pelik gak. kt jln yg sempit, 7 buah kereta berhenti tepi jln dan budak2 universiti berterabur kt situ. ish2...


da sampai kt air terjun, sume org pegang payung masing2 dan jln turun tangga yg agak curam. melangkah turun dgn kaki yg terketar2 dan mulut x abis2 berdoa,agar slamat sampai bawah tanpa apa2 kecelakaan. itu adalah kebiasaan org yg fobia tinggi. ingat da sampai, tetibe ada plak jambatan tergantung yg perlu dilalui. nampak mcm x tgi, tp mmg menggayatkan. alhamdulillah sampai gak kt tmp yg di tuju, tp dgn kesabaran n kesetian hujan yg turut sama memeriahkan majlis, khemah pn mula dibina oleh org2 yg berani melontar kan payung mengharungi hujan demi keamanan sejagat. tp yg lain.... mst xpenah tgk kan org gi berkelah tepi sungai memegang payung. saya pn 1st time wat cam tu... yg lbh pelik, masuk air pn blh pakai payung. mmg millenium org skrg. bg yg xmandi, makan adalah aktivity utama.

walaupn rancak bermandi manda, cik hujan masih lg berusaha menurunkan sisa2 hujan nye dan tiada tanda untuk berenti. air sungai semakin deras. semua berkeputusan untuk balik dan sambung ke mane2. ika dgn bermurah hati tlh menawarkan umah die. kt umah die sume org siap2 n makan. then bertukar2 hadiah sblm meneruskan perjalanan balik. mmg lama. kuar umah kul 7, blk umah blk kul 5.15. pengalaman yg manis. hope ada lg lps ni, insyaallah...



regards..me n ade