Digital clock

Monday, May 30, 2011

ramadhan in two months

assalmualaikum sume. apa khabar? harap sume nye dalam keadaan sihat walafiat. bg yg xbape chat, syafakillah. semoga cepat sembuh.

pg td maklang ada terbaca status facebook senior sekolah (kak anfal) yg tetibe menyedarkan maklang bahawa kite akan sambut puasa dlm masa 2 bln lg. wa da xlama tu. pejam celik pejam celik tetibe je nnt nak sambut ramadhan al-mubarak. em xtau la dlm masa sthn ni maklang da bertambah baik atau sebaliknye. persediaan pun xwat lg nk sambut ramadhan. so jom sama2 kite start menyiapkan diri menyambut ramadhan...

bile ckp pasal nak pose ni, maklang nk ingatkan kwn2 yg masih blom menggantikan pose yg tertinggal, silalah berbuat demikian. jgn tgu last minit sbb kite xtau apa yg bakal berlaku yg mgkn akan menyebabkan kite xdpt ganti. lg satu maklang fikir, kalu sampai masa ni pun xhabis ganti, maknanye dlm masa 10 bln, kite pose xsampai 30 hari kan. meaning pahala pose kite mmg sgt skit. maklang mengaku maklang pun kurang pose. pastu bile semangat nk pose ni tetibe je Allah berikan maklang nikmat demam n xdpt nk pose. awal2 dulu xnak wat sbb pikir masa byk lagi. kirenye ni pun peringatan wat maklang supaya xmenangguhkan pose bile berkemampuan. huhu.

ops jap. mkn ada org akan ckp derg byk wat puasa sunat dulu before ganti mcm pose 6 bln syawal, pose asyura etc. tp maklang nak tny, antara amalan sunat dgn wajib, Allah akan tny mana dulu? pikir2kan lah. kalu yg wajib xwat tanpa sebab konfem berdose; kalu tinggalkan yg sunat, xde masalah. tp lg bagus kalu dpt buat sume nye :)

selamat beramal!!!

Tuesday, May 17, 2011

'mothers know best'

assalamualaikum.

sape minat cite kartun disneyland? maklang xbape minat sgt, tp hr tu kawan maklang, dayah tgk cite repunzel tajuk 'Tangled 2010' n maklang pn telekat sama. yg sgt menarik minat maklang maximus-de-horse. funny gegile. mmg comel. kalu korg nk tgk mmg maklang sokong. soooo cute ok.

title above is de famous quote in dat cartoon.....


rapunzel with maximus



max-de-cute