Digital clock

Wednesday, February 18, 2009

kunang2 dinner...opss

disebabakan oleh ketensionan masing2 dgn masalah projek, saya n kengkawan merancang nk g dinner sesama. dlm byk2 tempat, kunang2 terpilih untuk menjadi tempat kejadian. tp xdpt nk ajak reramai sbb xckp transport. so yg dpt gi hanya 9 org jer. tp tu pn da bergegar la kunang2 tu dgn suara ktrg(tipu je). masing2 masih mempamerkan sikap perempuan melayu terakhir. (tu lg tipu). so tgk la gambr kt bawah ni n tentukan mana satu yg betul. mmg best




Thursday, February 12, 2009

last week...hehehehehe

last week is the 'busy'ies week. huhu. penat sgt. tdo mmg xckp. jadual mgu ni:

slase: assigment waste n simulation, jepun, korea
rabu: midterm simulation, assigment solid, jepun, korea
khamis: quiz bioreactor, masuk lab
jumaat: gi indah water, midterm bioreactor

penat. tu yg da seminggu lebih xsempat nk update blog. pape pn kt bwh ni ada sedikit 'ole2'. sori ek kengkawan hehehehehe. maklumla baru dpt pegang kamera.

copy mengcopy
assignment solid yg kene wat balik semula.


solid class
sempat la snap beberapa gambar dlm klas. hehe


1st time masuk lab


me n ade

Thursday, February 5, 2009

happy birthday fiza


HAPPY BIRTHDAY FIZA. roomate ku slame 2 thn di matrix. walaupun jarang jumpa sekarang ni, pengaruhmu(cerita2 korea) tetap kekal sehingga sekarang.huhu. chayo fiza. awak tua dulu baru kite. hehe

Sunday, February 1, 2009

"sejuta risalah": part 2 : Konvoi beramai2

seawal jam 7.30 pg bertolak dr shah alam ke taman melawati. 4 org satu kereta. sampai taman melawati dlm kul 8.30 pg. lps pendaftaran ingat nk isi perut dulu, tp prog da nk stat. dtg mmg awal, tp da jmpe kwn2 lama tros leka berborak n xsedar masa berjalan. akhirnye ktrg sume tgu perasmian. o lupe nk bgtau. time pendaftaran dpt sticker, bendera malaysia n palestin, n flyes yg nk bg kt org. cantik sgt tgk kereta2 seragam dgn sticker n bendera. huhu. kalu xsilap ada lbh kurang 50 buah kereta!!!!

lps pembukaan, pit stop pertama pasar taman melawati. sume org jln beramai2 g pasar tu coz tmp tu seberang jln je dr tempat permulaan. sambil edar2 risalah, sempat la saya beli sarapn. hehe. air botol disediakan. then, sambung balik briefing utk konvoi. peserta dibahagikan kpd 4 kump. ada yg akan g sri gombak, pasar keramat, jaya jusco n klcc. my group kene edar risalah kt klcc. tgh cbuk2 nk jln, nampak akob dgn solah. k.yam ada prog lain. then naik kete dgn akob. tlg jaga solah. mula dgn bismillah, kereta bergerak dlm konvoi ke tmp masing2. best sgt konvoi.

smp klcc, baru je nk mula kan edaran risalah, da ada halangan. security klcc dtg beramai2 n xbenarkan ktrg edar flyer. dugaan pertama. da terangkan da yg program ni dpt permit, tp still xleh edar. tuk mengelakkan di ekori, ktrg berpecah ke kumpulan2 kecil n edar ke sekitar klcc. tp security still ikut n mcm2 yg dihalang utk dilakukan. em nk wat bende baik bukannya mudah. im walking with my bro n my nephew. hehe. dgn ada budak kecik ni, xde la derg syak pape sgt. tp still ada beberapa situasi yg best n yg xbest.

yg xbest:
1. nk letak flyers kt kereta2 pn security xbg. bukannya ganggu org pn. siap kene kutip balik apa
yg da letak. lps tu bile nk terangkan pasal palestin kt security tu (pompuan n bertudung), blh
derg ckp "TAK MINAT". geram gak. tp tu le reality masyarakat. so xheran la masih ada org
ISLAM yg masih makan kt mcD n beli brg2 boikot.
2. bile nk bg risalah kt org2 di tepi jln, dpt amaran dgn security supaya xbg dekat org tua. nape?
masalah palestin ni masalah org muda je ke? apa punye security la.

yg best:
alhamdulillah, ada sorg pakcik tu sanggup tlg nk edarkan skali flyers tu n prihatin dgn masalah2 dunia ni. lama la gak saya berborak dgn die n menerangkan serba sedikit yg saya tahu pasal palestin.

lps je habis edar risalah, kumpulan ktrg bergerak ke masjid bangi utk berkumpul balik beramai2. otw ke masjid tu, ktrg berkumpul beramai kt highway n jalan beersama2. sgt best n seragam sbb sume kereta ada bendera n ada sticker. n yg plg best, comittee yg bertugas dgn selamba menahan kereta2 lain utk memberi laluan pada konvoi ktrg ni.

sampai kt masjid bangi, sume peserta konvoi solat, doa, makan n dgr ceramah. dlm kul 3.30 ptg, sume kereta bertolak ke petaling jaya utk program COMPLETE. tp saya xjoin sbb xde transport balik. sampai sini saja lah program yg saya join.

"sejuta risalah": part 1-erin's house

mgu lps kawan ajak join program palestin lg hr sabtu hr tu (31/1). tp umah die kt shah alam. camne nk g ek? pikir punye pikir teringat erin duk shah alam. tanpa pikir panjang tros msg die nk tumpang die balik umah. alhamdulillah, die xkisah pn kalu nk tumpang die.

ptg jumaat tu ikot la die balik umah. mlm tu erin masak special, chicken chop. em sedapnye. kalu xtau malu mst makan bertambah2. huhu. pastu ikot family die g umah kawan mak erin, hantar chiken chop utk besday anak makcik tu. pastu lepak2 jap sampai kul 12 br balik. otw balik tu sempat lg melawat2 sekolah rendah erin. "MELAWAT SHAH ALAM KUL 12 MLM." hehe. balik tu borak2 jap, then tdo.

sok nye awal2 pg lg da susahkan erin mnt die hantar kt umah kawan. but before tu g kedai mak erin kt seksen 16. em mcm best. nnt kalu xmalu nk g umah erin lg. blh makan pizza plak :p. kan erin? hehe